Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης σε ηλικία 66 ετών … Sadly Stathis Psaltis passed away at 66 years old

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Τον τελευταίο καιρό ο ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο ενώ από την Κυριακή του Πάσχα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ποιός ήταν ο Στάθης Ψάλτης

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. 

Παντρεύτηκε στα 17 του την Τάρια Μπούρα, αλλά χώρισε γρήγορα. Από αυτόν τον γάμο έχει μία κόρη. ενώ τα τελευταία χρόνια είχε τη χαρά να γίνει και παππούς. Η κόρη του, Μαρία Ψάλτη, του έχει «χαρίσει» δυο εγγονές, τις οποίες ο ηθοποιός λάτρευε. Το 2006 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά την αγαπημένη του Χριστίνα.


Η κόρη του Στάθη Ψάλτη ονομάζεται Μαρία Ψάλτη και μητέρα της είναι η ηθοποιός Κάτια Κυβέλου.


Η μικρότερη κόρη της Μαρίας Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

———————————-

Stathis Psaltis (Greek: Στάθης Ψάλτης; born February 27, 1951 in Velo, Korinthia) was a Greek cinema, TV and theatre comedian. He was mostly famous for starring in many 1980s films.

Biography

He was born in Velo Korinthias where he lived during his childhood until the age of 11, when his family moved to Aigaleo.

He studied at the acting school of Kostis Michailidis and finished the law school of the university of Athens.

He starred in a lot of Greek films and also in theater. He became incredibly popular along with different actress in the 1980s with commercial movies such as “Kamikazi agapi mou”, “Troxonomos Varvara”, “Ta kamakia”, “Vasika Kalispera sas”, “Kai o protos matakias”, “Trellos eimai oti thelo kano”, “Ela na agapithoume darling”, “Mantepse ti kano ta vradia” and many other movies.

Filmography

Pou Pas Re Giorgaki me tetoio Kairo (2011)

Nou Dou oi Asximi (2008)

Oi Prasines, Oi Kokkines, Oi Thalassies oi Tsouxtres (2008)

Ta Thelei o…..Kolotravas Mas (2007)

Achristos, atalantos, asximos alla diashmos (2007) …. Himself

An m’agapas (2006) TV Series …. Dimitris Marnis

Kotes (2003)

Kalimera zoe (1994) TV Series

Erastis, O (1990) (V) …. Stathis Birbitsolis (The Lover)

Apagogi sta tyfla (1989) …. Stathis (The Blind Kidnapping)

Protaris batsos kai i troteza, O (1989)

Treladiko polyteleias (1989) …. Stathis Ksetripis (The Luxurious Nuthouse)

Akatamahitos pilotos (1988) (V) (An Irresistible pilot)

Enas, alla… leon (1988) …. Stathis

Kai deilos kai tolmiros (1988) …. Markos Tremoulas

Megalos paramythas, O (1988)

Kivernisseis peftoune alla o Psaltis menei, I (1987) (V) …. Mantis Kalhas

Pantachou paron (1987)

Xenodoheio kastri (1987)

Kavalaris ton FM Stereo, O (1986) …. Stathis Papastathis

Kleftroni kai gentleman (1986) …. Stathis Ledoakridis… aka Κλεφτρόνι και tζέντλεμαν (Greece)

Psilos, lignos kai pseftaros (1985)

Rakos… no. 14, kai o protos bounakias (1985) …. Iraklis Spinos… aka Rakos No. 14

Ela na… gymnothoume, darling (1984) …. Stathis… aka Ela n’ agapithoume, darling

Trelos eimai, oti thelo kano (1984) …. Michalis Vidas

Kamikazi, agapi mou (1983) …. Efstathios Sgouros

Pes ta Chrisostome (1983)

Kai… o protos matakias (1982)

Periergos, O (1982) …. Simos

Sainia, Ta (1982) …. Sissifos

Vasika… kalispera sas (1982) …. Efstathios Koubaris… aka Radiopeirates, Oi

Eisai stin EOK, pathe gia tin EOK (1981) … aka Eisai stin EOK, mathe gia tin EOK

Kamakia, Ta (1981)

Kotsos exo apo to NATO, O (1981)

Pame gia kafe? (1981)

Trohonomos Varvara (1981)

Gefsi apo Ellada! (1980)

Kotsos stin EOK, O (1980)

Madepse ti kano ta bradia (1980) …. Kosmas Papakosmas

Parthenokynigos, O (1980)

Podogyros, O (1980)

“Symvolaiografos, O” (1979) TV Series …. Panagiotis Merkatos

Fadarines, Oi (1979) … aka Οι Φανταρίνες (Greece)

Paidia tis piatsas, Ta (1979)

“Emporoi ton ethnon, Oi” (1973) TV Series …. Joker

Diamantia sto gymno sou soma (1972) … aka Diamantia sto gymno kormi tis (Greece: TV title)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s