Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για τη Eurovision 2018

Κεκλεισμένων των θυρών -χωρίς κοινό και φαν του διαγωνισμού- θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, σε στούντιο της ΕΡΤ, ο «εθνικός τελικός» για τον 63ο Διαγωνισμό της Eurovision.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται το ψηφιακό πλατό στα κτίρια της δημόσιας τηλεόρασης στην Κατεχάκη, όπου θα φιλοξενηθούν οι τρεις υποψήφιες συμμετοχές (Χοροσταλίτες, Γιάννα Τερζή, Αρετή Κετιμέ), που θα διαγωνιστούν για να αποφασιστεί ποια θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μουσικό διαγωνισμό, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου στη Λισαβόνα.

Ωστόσο, είναι άξιο απορίας γιατί η δημόσια τηλεόραση, χωρίς λόγο και αιτία, συνεχίζει να υποβαθμίζει ίσως το μοναδικό αποδεδειγμένα εμπορικό τηλεοπτικό οπτικοακουστικό προϊόν της, το οποίο για κάποιους μπορεί να είναι ακόμη ένα μουσικό «πανηγυράκι» με γεωπολιτικές στρατηγικές, αλλά το παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές στην Ευρώπη.

Αυτό το «πανηγυράκι», όμως, θα μπορούσε να τους απαντήσει κανείς ότι αποδεδειγμένα, φέρνει υψηλότατα νούμερα τηλεθέασης και γεμίζει τα ταμεία της ΕΡΤ από τον… καταιγισμό των διαφημίσεων, πέραν του ότι αυτό το διάστημα -του ελληνικού τελικού και του ημιτελικού και τελικού της Eurovision- η ΕΡΤ μπαίνει και πάλι στο τηλεκοντρόλ μας και γίνεται η αφορμή για να συγκεντρωθούν παρέες σε σπίτια.

Εστω και με αρκετή καθυστέρηση, λοιπόν, η δημόσια τηλεόραση ετοιμάζεται για τον ελληνικό τελικό, κατά τον οποίο θα αποφασίσει το τηλεοπτικό κοινό το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, αλλά η παρουσίαση των τριών υποψήφιων τραγουδιών σε βίντεο θα έχει μαγνητοσκοπηθεί λίγες ημέρες νωρίτερα.

Συνεργασία

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, την επόμενη βδομάδα θα γίνει και η συνάντηση των τριών δισκογραφικών εταιριών με τη δημόσια τηλεόραση, για να καθοριστεί το νομικό πλαίσιο συνεργασίας προκειμένου να συμμετάσχουν στον ελληνικό τελικό.

Βασικό σημείο της συνεργασίας για το εισιτήριο προς τη Λισαβόνα είναι να μπορεί να αντεπεξέλθει η δισκογραφική εταιρία στο κόστος -περίπου 100.000 ευρώ- και να μη χρεωθεί η ΕΡΤ την όλη περιοδεία!

Τα τραγούδια που έχουν πάρει την έγκριση από την οργανωτική επιτροπή της ΕΡΤ είναι με αλφαβητική σειρά, βάσει τίτλου, τα εξής: «Από τη Θράκη έως την Κρήτη» από το μουσικό συγκρότημα Χοροσταλίτες (Spider Music), «Μην ξεχνάς τον ήλιο» από την Αρετή Κετιμέ (Spicy Μusic) και «Το όνειρό μου» με τη Γιάννα Τερζή (Panik Entertaiment Group). Τα στελέχη των δισκογραφικών εταιριών θεωρούν ότι πάνε στη Λισαβόνα με αξιώσεις! Η Αρετή Κετιμέ ήταν η πρώτη που έθεσε υποψηφιότητα και θα ταξιδέψει μελωδικά το κοινό με ένα τραγούδι αμανέ για την προσφυγιά.

Το τραγούδι του συγκροτήματος Χοροσταλίτες δεν έχει απλώς ελληνικό στίχo ή ελληνικό ηχόχρωμα, είναι ένα μουσικό οδοιπορικό στην παράδοσή μας, από τη μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη, ενώ η συμμετοχή της Γιάννας Τερζή, αν και της τελευταίας στιγμής, εξέπληξε όλους ευχάριστα.

Ο φετινός διαγωνισμός θα διεξαχθεί στο Meo Arena της Λισαβόνας, μετά τη νίκη του ταλαντούχου Πορτογάλου Σαλβαντόρ Σομπράλ, με το τραγούδι «Amar Pelos Dois», που έφερε τον διαγωνισμό στη χώρα του.

Οι δύο ημιτελικοί και ο τελικός θα διεξαχθούν στις 8, 10 και 12 Μαΐου, αντίστοιχα, στην πορτογαλική πρωτεύουσα.

Running order for the 2017 Grand Final released!

The line up of the Grand Final of the 2017 Eurovision Song Contest is now complete and we can now reveal the order in which the 26 acts will perform on Saturday.

Ten acts from each Semi-Final have gone through to Saturday’s Grand Final and join the so-called ‘Big Five’ — France, Germany, Italy, Spain and United Kingdom — and Host Country, Ukraine.

The running order was proposed by UA:PBC and approved by the EBU Executive Supervisor, Jon Ola Sand and by the Chairman of the Reference Group, Dr. Frank-Dieter Freiling.

Last night the European Broadcasting Union released the official running order for the Grand Final of the Eurovision Song Contest 2017. Australia’s Isaiah Firebrace will perform as 14th on Saturday, whilst Australian Anja Nissen will take the stage as 10th on behalf of Denmark.

Interesting to see is the fact that Bulgaria got a great starting slot near the end of the show, as did Sweden. Could this mean they did very well in their semi finals? Or is just bad luck for other favourites such as Armenia, Portugal and Italy that they were allocated in the first half.

The running order of the Grand Final of the 2017 Eurovision Song Contest:

1. Israel

2. Poland

3. Belarus

4. Austria

5. Armenia

6. The Netherlands

7. Moldova

8. Hungary

9. Italy

10. Denmark

11. Portugal

12. Azerbaijan

13. Croatia

14. Australia

15. Greece

16. Spain

17. Norway

18. United Kingdom

19. Cyprus

20. Romania

21. Germany

22. Ukraine

23. Belgium

24. Sweden

25. Bulgaria

26. France

Ο τελευταίος ρόλος του Στάθη Ψάλτη: Πλάνα από την ταινία «Νίκος Καζαντζάκης»


Οι ευρωπαίοι συμπαραγωγοί με τον Γιάννη Σμαραγδή και τους πρωταγωνιστές- συντελεστές της ταινίας.

Ο Στάθης Ψάλτης, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 66 ετών, δεν πρόλαβε να δει στις κινηματογραφικές αίθουσες την νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή, στην οποία πρωταγωνιστεί.

Πρόκειται για την ταινία, «Νίκος Καζαντζάκης», η οποία αναμένεται να βγει στις αίθουσες το προσεχές φθινόπωρο με τον αγαπημένο ηθοποιό να υποδύεται το ρόλο του ηγούμενου της Μονής Σινά.

Στάθης Ψάλτης: Αυτή είναι η τελευταία του φωτογραφία


Φτωχότερος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς «έφυγε» από τη ζωή ένας σπουδαίος ηθοποιός, που χάρισε απλόχερα γέλιο στο κοινό. 

Ο Στάθης Ψάλτης άφησε την τελευταία του πνοή την Παρασκευή στο νοσοκομείο Άγιος Σάββας.

Ο ηθοποιός έδωσε μια σύντομη «μάχη» με τον καρκίνο, η οποία δεν είχε αίσιο τέλος. Ο Στάθης Ψάλτης είχε καιρό να εμφανιστεί δημόσια, καθώς αμέσως μετά την διάγνωση των γιατρών, χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Ωστόσο, κυκλοφόρησε η τελευταία φωτογραφία του ηθοποιού, λίγο πριν από την νοσηλεία. Ο Στάθης Ψάλτης έκανε μια φωτογράφηση για προσωπικούς του λόγους. 

Μετά την είδηση του θανάτου του, ο φωτογράφος Πάνος Ρεκουνιώτης, ανάρτησε το εν λόγω στιγμιότυπο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία του φωτογραφία…
Δείτε την φωτογραφία: 

Napoleon Perdis is returning to MBFWA as the Official Makeup Partner

Preparation for the 2017 Mercedes-Benz Fashion Week Australia is well underway. And today we know a little more about what’s going down.

It’s been announced that Napoleon Perdis will be returning as the Official Makeup Partner of the event.

The NP team will be responsible for creating the beauty looks to hit the runway and will be aiming to innovate current makeup trends.

Napoleon Perdis brand ambassador and daughter of Napoleon, Lianna Perdis, will also be taking to the MBFWA runway for the first time.

“I have always been proud of my association with Fashion Week,” said Napoleon in a statement.

“Being a proud Australian, I am very excited to be a part of this creative and innovative journey as I believe Australia is at the forefront of fashion, both here and overseas.” 

MBFWA kicks off on May 14. If you want to get in on the action, tickets to MBFWA Weekend Edition on May 19 and 20 are available now.
mbfashionweek.com/australia

napoleonperdis.com

John Stamos Discovers His Great Grandfather Was Murdered

Actor John Stamos discovers his paternal great-grandfather Vasilios was murdered in Kakouri village in Greece by a man named Ioannis Koliopoulos, who is described as “Judas.”

Πέθανε ο Στάθης Ψάλτης σε ηλικία 66 ετών … Sadly Stathis Psaltis passed away at 66 years old

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 66 ετών ο αγαπημένος ηθοποιός Στάθης Ψάλτης έπειτα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Τον τελευταίο καιρό ο ηθοποιός νοσηλευόταν σε νοσοκομείο ενώ από την Κυριακή του Πάσχα η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Άγιος Σάββας».

Ποιός ήταν ο Στάθης Ψάλτης

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωστή Μιχαηλίδη και τελείωσε τη Νομική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Αθήνας. 

Παντρεύτηκε στα 17 του την Τάρια Μπούρα, αλλά χώρισε γρήγορα. Από αυτόν τον γάμο έχει μία κόρη. ενώ τα τελευταία χρόνια είχε τη χαρά να γίνει και παππούς. Η κόρη του, Μαρία Ψάλτη, του έχει «χαρίσει» δυο εγγονές, τις οποίες ο ηθοποιός λάτρευε. Το 2006 παντρεύτηκε για δεύτερη φορά την αγαπημένη του Χριστίνα.


Η κόρη του Στάθη Ψάλτη ονομάζεται Μαρία Ψάλτη και μητέρα της είναι η ηθοποιός Κάτια Κυβέλου.


Η μικρότερη κόρη της Μαρίας Ψάλτη.

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες όπως Καμικάζι αγάπη μου, Τροχονόμος Βαρβάρα, Τα καμάκια, Βασικά καλησπέρα σας, Και ο πρώτος ματάκιας, Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια.

———————————-

Stathis Psaltis (Greek: Στάθης Ψάλτης; born February 27, 1951 in Velo, Korinthia) was a Greek cinema, TV and theatre comedian. He was mostly famous for starring in many 1980s films.

Biography

He was born in Velo Korinthias where he lived during his childhood until the age of 11, when his family moved to Aigaleo.

He studied at the acting school of Kostis Michailidis and finished the law school of the university of Athens.

He starred in a lot of Greek films and also in theater. He became incredibly popular along with different actress in the 1980s with commercial movies such as “Kamikazi agapi mou”, “Troxonomos Varvara”, “Ta kamakia”, “Vasika Kalispera sas”, “Kai o protos matakias”, “Trellos eimai oti thelo kano”, “Ela na agapithoume darling”, “Mantepse ti kano ta vradia” and many other movies.

Filmography

Pou Pas Re Giorgaki me tetoio Kairo (2011)

Nou Dou oi Asximi (2008)

Oi Prasines, Oi Kokkines, Oi Thalassies oi Tsouxtres (2008)

Ta Thelei o…..Kolotravas Mas (2007)

Achristos, atalantos, asximos alla diashmos (2007) …. Himself

An m’agapas (2006) TV Series …. Dimitris Marnis

Kotes (2003)

Kalimera zoe (1994) TV Series

Erastis, O (1990) (V) …. Stathis Birbitsolis (The Lover)

Apagogi sta tyfla (1989) …. Stathis (The Blind Kidnapping)

Protaris batsos kai i troteza, O (1989)

Treladiko polyteleias (1989) …. Stathis Ksetripis (The Luxurious Nuthouse)

Akatamahitos pilotos (1988) (V) (An Irresistible pilot)

Enas, alla… leon (1988) …. Stathis

Kai deilos kai tolmiros (1988) …. Markos Tremoulas

Megalos paramythas, O (1988)

Kivernisseis peftoune alla o Psaltis menei, I (1987) (V) …. Mantis Kalhas

Pantachou paron (1987)

Xenodoheio kastri (1987)

Kavalaris ton FM Stereo, O (1986) …. Stathis Papastathis

Kleftroni kai gentleman (1986) …. Stathis Ledoakridis… aka Κλεφτρόνι και tζέντλεμαν (Greece)

Psilos, lignos kai pseftaros (1985)

Rakos… no. 14, kai o protos bounakias (1985) …. Iraklis Spinos… aka Rakos No. 14

Ela na… gymnothoume, darling (1984) …. Stathis… aka Ela n’ agapithoume, darling

Trelos eimai, oti thelo kano (1984) …. Michalis Vidas

Kamikazi, agapi mou (1983) …. Efstathios Sgouros

Pes ta Chrisostome (1983)

Kai… o protos matakias (1982)

Periergos, O (1982) …. Simos

Sainia, Ta (1982) …. Sissifos

Vasika… kalispera sas (1982) …. Efstathios Koubaris… aka Radiopeirates, Oi

Eisai stin EOK, pathe gia tin EOK (1981) … aka Eisai stin EOK, mathe gia tin EOK

Kamakia, Ta (1981)

Kotsos exo apo to NATO, O (1981)

Pame gia kafe? (1981)

Trohonomos Varvara (1981)

Gefsi apo Ellada! (1980)

Kotsos stin EOK, O (1980)

Madepse ti kano ta bradia (1980) …. Kosmas Papakosmas

Parthenokynigos, O (1980)

Podogyros, O (1980)

“Symvolaiografos, O” (1979) TV Series …. Panagiotis Merkatos

Fadarines, Oi (1979) … aka Οι Φανταρίνες (Greece)

Paidia tis piatsas, Ta (1979)

“Emporoi ton ethnon, Oi” (1973) TV Series …. Joker

Diamantia sto gymno sou soma (1972) … aka Diamantia sto gymno kormi tis (Greece: TV title)