ΑΥΤΟΨΙΑ 15/12/2016 Ιεροσόλυμα – Αποκατάσταση του Πανάγιου Τάφου

Autopsy 15/12/2016 Jerusalem – restoration of the Holy Sepulchre

 

Αυτή την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 23:50, η Αυτοψία ταξιδεύει στα Ιεροσόλυμα και παρακολουθεί τις εργασίες αποκατάστασης του Πανάγιου Τάφου. Η εκπομπή καταγράφει τις μαρτυρίες των ανθρώπων που έζησαν από κοντά το άνοιγμα του Τάφου του Χριστού, μετά από 500 ολόκληρα χρόνια.

Οι Έλληνες επιστήμονες που ανέλαβαν το έργο, μιλούν για τις μοναδικές εκείνες στιγμές, όταν σηκώθηκε η μαρμάρινη πλάκα και αποκαλύφθηκε ο βράχος πάνω στον οποίο ακούμπησε το σώμα του Χριστού. Οι επιστήμονες περιγράφουν και τα μυστηριώδη φαινόμενα που κατέγραψαν, όταν μια ευωδιά άρχισε να αναδύεται από τον ανοικτό τάφο αλλά και όταν έσβησαν, ξαφνικά, τα ηλεκτρονικά τους όργανα.

Στην εκπομπή, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος περιγράφει πώς έζησε ο ίδιος το σπουδαίο αυτό γεγονός αλλά και τις προσπάθειες των Ισραηλινών να σφραγίσουν τον τάφο.
Η «Αυτοψία» επισκέπτεται, επίσης, το σημείο της γέννησης του Χριστού στη Βηθλεέμ, όπου ενόψει Χριστουγέννων, συρρέουν χιλιάδες άνθρωποι.

Ακόμη, η κάμερα της εκπομπής καταγράφει τη ζωή των μοναχών-φρουρών του Πανάγιου Τάφου, καθώς και των Ελλήνων του Πατριαρχείου, οι οποίοι ζουν ανάμεσα σε Παλαιστίνους, Ισραηλινούς, Αρμένιους και Μουσουλμάνους.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: