Το νησί του Ιονίου που πήρε «χρυσό μετάλλιο»

03 Δεκεμβρίου 2016


Το νησί του Ιονίου που πήρε «χρυσό μετάλλιο»

Το Ιόνιο κατάφερε να τερματίσει στην πρώτηθέση των προτιμήσεων για τις διακοπές της φετινής τουριστικής περιόδου, όπως έγινε γνωστό από την Περιφέρεια Ιονίων νήσων. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Οκτωβρίου τα νησιά του Ιονίου έκλεισαν την τουριστική περίοδο 2016 κατακτώντας την πρώτη θέση με άνοδο των αφίξεων κατά 13,20% σε σχέση με το 2015. 

Αναλυτικά τον Οκτώβρη η Κέρκυρα σημείωσε άνοδο κατά 31,80 % , το ‘Ακτιο 84,20 %, η Κεφαλονιά 37,70% και η Ζάκυνθος 51,00% ενώ αυξητική τάση παρουσίασαν οι αφίξεις από το εσωτερικό στη Ζάκυνθο κατά 38,60% και στην Κέρκυρα κατά 19,30%.

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με τα στοιχεία η κρουαζιέρα στην Κέρκυρα αυξήθηκε κατά 15% μέχρι σήμερα. 

Η αύξηση των τουριστών στα νησιά οδήγησαν και στην παράταση της τουριστικής περιόδου με αποτέλεσμα πολλές μεγάλες τουριστικές μονάδες να μείνουν ανοιχτές ως και τα τέλη του Οκτώβρη.

Πηγή: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: