Source: astra.com.cy
Η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει σε μία λύση στο Κυπριακό που να μπορεί να γίνει δεκτή από δημοψηφίσματα, δήλωσε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Έλληνα ομόλογο του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Άγκυρα επιχειρεί να συμβάλει στην προοπτική επίλυσης του κυπριακού ως εγγυήτρια δύναμη.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία επιθυμεί την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία εξαρτάται και από την επίλυση του Κυπριακού.
Ο κύριος Νταβούτογλου σημείωσε ότι χάθηκε πολύς χρόνος από το 2004, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα στηρίξει τις προσπάθειες λύσης.
Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, είπε ότι η Ελλάδα θέλει λύση με μια κρατική οντότητα, μια κυριαρχία και μια ιθαγένεια.
Να σημειωθεί ότι αύριο ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα είναι στα κατεχόμενα.