Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι”

Πέντε ώρες διήρκησε η απολογία Μιχαλολιάκου Απολογείται ο Γ. Πατέλης Πιθανόν μετά να ζητηθούν διευκρινήσεις από τον γ.γ. της Χρυσής Αυγής.

—————————————————–

«Οι ακραίοι της Χρυσής Αυγής είναι υπόλογοι και υπόδικοι, κάποιοι είναι ήδη προφυλακισμένοι, κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει ποτέ ως τώρα» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από την Ουάσινγκτον όπου είχε σήμερα συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Συνεχίζοντας ανέφερε: «Η εικόνα της χώρας δεν έχει καμία σχέση με εκείνη πριν από δύο εβδομάδες. Είμαστε Δημοκρατία και η Δημοκρατία λειτουργεί. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της. Όσοι υπονομεύουν τη Δημοκρατία αντιμετωπίζουν τις συνέπειες. Όσοι παραβιάζουν το νόμο αντιμετωπίζουν τη δικαιοσύνη. Όλα γίνονται με βάση το νόμο. Η δικαιοσύνη έχει την πρωτοβουλία. Αυτό σημαίνει δημοκρατική νομιμότητα».

—————————————————–

Συνεχίζεται μέχρι από αυτή την ώρα η μαραθώνια απολογία του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου ενώπιον δύο ανακριτών, των κ.κ. Γεωργουλέα και Παπακώστα και δύο εισαγγελέων.

ο κ. Μιχαλολιάκος, στην απολογία του, η οποία ξεκίνησε στις 19:30, αναμένεται να κινηθεί στην ίδια γραμμή που κινήθηκαν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και να υποστηρίξει ότι η δίωξή του είναι πολιτική.

Επίσης, ο Ν. Μιχαλολιάκος αναμένεται να πει ότι αποκηρύσσει τη βία και ότι η μόνη δράση της Χρυσής Αυγής είναι κοινοβουλευτική.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: