Ντόρα Μπακογιάννη: Σωστή η μετωπική σύγκρουση με τη Χρυσή Αυγή

«Ορθώς κινείται μετωπικά η κυβέρνηση με τη Χρυσή Αυγή. Το άρθρο 187 έχει την δυνατότητα να αντιμετωπίσει την δράση εγκληματικής οργάνωσης. Σωστή η μετωπική σύγκρουση», υποστήριξε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη αναφερόμενη στο στόχο της κυβέρνησης να «μπλοκάρει» τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Η πρώην υπουργός, μιλώντας νωρίτερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, πρόσθεσε ότι «Θα ήταν χρήσιμη μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. «Τώρα ή και μεταγενέστερα. Η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δεν θα έδινε απάντηση στο δικαστικό θέμα, θα έδειχνε ότι τα κόμματα είναι αποφασισμένα να υπερασπιστούν την κοινοβουλευτική μας δημοκρατία. Είναι μια αρχή συνεννόησης που είναι απαραίτητη».

Η κ. Μπακογιάννη, αναφέρθηκε και στις Γερμανικές εκλογές χαρακτηρίζοντας θρίαμβο την επανεκλογή της Ανγκελα Μέρκελ: «Πρόκειται περί ενός μεγάλου προσωπικού θριάμβου της Μέρκελ. Οι Γερμανοί ψήφισαν τελικά Ευρωπαϊκά. Ο καταποντισμός των φιλελευθέρων οφείλεται στην αντιευρωπαϊκή και ανθελληνική πολιτική που είχαν», σχολίασε και συνέχισε:

«Με την ανυπαρξία της Γαλλίας να κρατήσει ισορροπητικό ρόλο, βρέθηκε να παίζει μπάλα μόνη της η Μέρκελ. Θα χρειαστεί οπωσδήποτε τον μεγάλο συνασπισμό. Η Μέρκελ από την Γερμανία πήρε την δικαίωση που ήθελε και θα κοιτάξει».

Επιπλέον επεσήμανε ότι πιστεύει στην Ευρωπαϊκή προοπτική «Η Ευρώπη είναι στον πάτο του βαρελιού», είπε χαρακτηριστικά «Είναι η μεγαλύτερη κρίση από την ίδρυση της. Κυρίως μετά τις ευρωεκλογές, η ώρα της αλήθειας πλησιάζει. Η Ευρώπη η θα διαλυθεί ή θα βγει από αυτή την κρίση ενωμένη και έχοντας πάρει το μάθημα της».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: