Κλεμμένο το «My number one» της Παπαρίζου

Source:  gossip-tv.gr

Κλεμμένο το «My number one» της Παπαρίζου

Οκτώ χρόνια μετά την επιτυχία της Ελλάδας στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision με την Έλενα Παπαρίζου, φαίνεται πως συνθέτης του τραγουδιού «My number one» δεν ήταν ο Χρήστος Δάντης, αλλά ο Μάνος Ψαλτάκης.

Η διαμάχη των δύο συνθετών κρατάει αρκετά χρόνια. Μέχρι και το 2005 ο Μάνος Ψαλτάκης ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες αλλά και φίλους του Χρήστου Δάντη. Η σχέση των δύο καλλιτεχνών όμως έληξε απότομα όταν το 2005, ξέσπασε έντονη διαμάχη την «πατρότητα» του «Μy number one», που ερμηνεύτηκε από την Ελενα Παπαρίζου στην Eurovision και έφερε την Ελλάδα στην πρώτη θέση.

Ο Μάνος Ψαλτάκης υποστήριζε πως το τραγούδι ήταν δικό του και πως ο Χρήστος Δάντης έκλεψε την πνευματική του ιδιοκτησία. Η υπόθεση λοιπόν κατέληξε στα δικαστήρια και η πρωτόδικη απόφαση ήταν καταδικαστική για τον Χρήστο Δάντη ο οποίος στη συνέχεια άσκησε έφεση. Σήμερα όμως βγήκε η απόφαση του εφετείου και σύμφωνα με αυτήν, η σύνθεση του τραγουδιού δεν ανήκει στον Χρήστο Δάντη, αλλά στον Μάνο Ψαλτάκη!

Ο ίδιος έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook: «Σας λέω ότι και Θεός υπάρχει και δικαιοσύνη υπάρχει. Σήμερα ο Δαυίδ, κέρδισε τον Γολιάθ για δεύτερη φορά. Αυτό να γίνει μάθημα στις φίρμες που ενώ υπάρχουν συνθέτες με εκπληκτικά τραγούδια, αυτοί και τα χώνουν και παίρνουν αηδίες. Το κλικάτο σύστημα το πολέμησα και το νίκησα, κάντε κι εσείς το ίδιο, στη μουσική δεν χωράει σύστημα και η κλίκα ως εδώ. Θέλω να πω σε όλους καλλιτέχνες φίρμες και μη στον κόσμο σε όλους που πιστέψτε με είναι πάρα πολλοί. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ που από την πρώτη στιγμή ήταν δίπλα μου και πιο πολύ στους πιο αγαπημένους μου φίλους, Σταμάτη Γονίδη, Θέμη Αδαμαντίδη, Στέλιο Ρόκκο! Σας ευχαριστώ πολύ. Θυμίζω ότι σήμερα βγήκε η απόφαση ότι το «My Number One» είναι του Μάνου Ψαλτάκη!»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: